Punjena keleraba
Pikantno jelo od zdravih sastojaka.
Sastojci
- 4 srednje organske kelerabe
- 150 g organske mlevene junetine Bio Panon
- 50 g pančete
- 1 organski crni iuk
- 2 čena organskog belog luka
- 1 veća organska šargarepa
- 50 g organskog celera
- 50 g parmezana
- 200 ml mleka
- 2 kašike pšeničnog brašna tip 400 Bio Panon
- 2 kašike organskog maslinovog ulja
- so
- organski biber
- organski peršun list
- 4 organske ljute papričice
Priprema
1
U dubljoj šerpi prokuvati vodu s kašičkom soli dok ne proključa..Kelerabe oljuštiti, izdubiti im sredinu, pa ih kuvati na tihoj vatri u ključaloj vodi dok ne omekšaju (oko 7 minuta).
2
Mleveno meso dinstati pet minuta na maslinovom ulju.
3
Crni luk, pančetu, celer i šargarepu iseći na kockice, pa ih staviti u posudu s mesom, posoliti i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju.
Sos:
Pomešati brašno s mlekom tako da nema grudvica. Posoliti, pobiberiti i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne, a zatim dodati rendanii parmezan i mešati dok masa ne sjedini.Pomešati sos i dinstano meso s povrćem, pa time puniti kelerabe. Na svaku staviti svež peršunov list i po jednu ljutu papričicu.