PLATITE KARTICOM I PREUZMITE U RADNJI

Punjena keleraba

Pikantno jelo od zdravih sastojaka.

Sastojci

  • 4 srednje organske kelerabe
  • 150 g organske mlevene junetine Bio Panon
  • 50 g pančete
  • 1 organski crni iuk
  • 2 čena organskog belog luka
  • 1 veća organska šargarepa
  • 50 g organskog celera
  • 50 g parmezana
  • 200 ml mleka
  • 2 kašike pšeničnog brašna tip 400 Bio Panon
  • 2 kašike organskog  maslinovog ulja
  • so
  • organski biber
  • organski peršun list
  • 4 organske ljute papričice

Priprema

1

U dubljoj šerpi prokuvati vodu s kašičkom soli dok ne proključa..Kelerabe oljuštiti, izdubiti im sredinu, pa ih kuvati na tihoj vatri u ključaloj vodi dok ne omekšaju (oko 7 minuta).

2

Mleveno meso dinstati pet minuta na maslinovom ulju.

3

Crni luk, pančetu, celer i šargarepu iseći na kockice, pa ih staviti u posudu s mesom, posoliti i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju.

Sos:

Pomešati brašno s mlekom tako da nema grudvica. Posoliti, pobiberiti i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne, a zatim dodati rendanii parmezan i mešati dok masa ne sjedini.Pomešati sos i dinstano meso s povrćem, pa time puniti kelerabe. Na svaku staviti svež peršunov list i po jednu ljutu papričicu.

Glavni Meni