O nama

Tražite svežu-organski gajenu hranu od ljudi kojima je zaista stalo?

Na pravom ste mestu!

 

 Organico prodavnice su prepoznatljive po proverenom i najkvalitetnijem asortimanu sertifikovanih organskih namirnica domaćih i stranih  proizvođača.

Za Vas biramo samo najkvalitetnije organske proizvode,nudeći pri tom najbolje što nam priroda može pružiti.
Iskustva i saveti koje delimo sa Vama su istiniti i provereni jer je organska ishrana naša strast i način zivota.
Posebnu pažnju posvećujemo najvećem izboru organskog voća i povrća koje sa bio gazdinstava iz Srbije svakodnevno stižu u Organico.
Hrana kojom se mi bavimo-organska hrana se usko povezuje sa zaštitom životne sredine.
Ovakvim načinom rada opravdavamo Vaše poverenje i pozitivno utičemo na zdravlje svih nas.

ORGANSKA HRANA

JE DEO ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA!!!

Grčki filozof i lekar Hipokrat zaslužan je za širenje ideje o upotrebi zdravih namirnica, umesto lekova. O tome govori njegova poznata izreka: “Neka tvoja hrana bude tvoj lek, a tvoj lek neka bude tvoja hrana”. Iz brojnih Hipokratovih dela zapažamo kako su i brojni drugi filozofi i lekari tog doba prepoznali uticaj hrane na ljudski organizam kao Galen, Paracelsus i drugi.


Važan deo zdravog načina života je i sprovođenje pravilne, odnosno zdrave ishrane
. Hrana je naravno naša svakodnevna potreba i izuzetno je važno kakvu hranu, koliko i kada unosimo u organizam. Proučavanjem namirnica u ishrani, naučnici su utvrdili kako hrana mora biti punovredna kako bi sačuvala naše zdravlje, kako bi organizam održala u dobrom fizičkom i duševnom stanju, naročito zbog jačanja obrambenih snaga tela protiv bolesti.

Organski proizvodi razlikuju se od uobičajeno proizvedenih, pre svega po intenzivnijem ukusu i mirisu, ali i po smanjenom sadržaju zagađivača (pesticidi i teški metali) i potencijalnih kancerogenih nitrata, te potpunom nedostatku aditiva, konzervanasa, emulgatora, veštačkih boja i aroma, antibiotika, hormona, lekova i GMO. Vrednost organske hrane je u povećanoj biološkoj i nutritivnoj vrednosti koja se ogleda kroz povećan sadržaj vitamina, minerala (kalcijum, magnezijum, gvožđe), omega 3 masnih kiselina i antioksidanata, te povećanom sadržaju proteina u pojedinim namirnicama. Organski proizvodi imaju davno zaboravljeni miris i ukus koji su imale namirnice koje smo jeli kada smo bili deca.

Iako naizgled sličan običnim namirnicama, organski proizvod lako se prepoznaje po jasno i vidljivo postavljenom znaku sa natpisom ORGANSKI PROIZVOD.

Svakodnevno sveže organske namirnice i jos stotine sertifikovanih proizvoda nas izdvaja od ostalih. Trudimo se da budemo deo vašeg zdravlja. Posetite nas i uverite se u naš kvalitet. Vaš Organico!

X