PLATITE KARTICOM I PREUZMITE U RADNJI

Potaž od bundeve

 Najlepše jesene jelo vrlo ukusno i zdravo, potaž od bundeve.

Sastojci

  • 600 gr organske bundeve
  • 2 organske šargarepe
  • 3 čena organskog belog luka
  • 1 manji organski krompir
  • Organski Celer (koren i list)
  • Organski Peršun (koren i list, 1 manji)
  • 2 supene kašike organskog maslinovog ulja
  • Pileći bujon (oko 1 litar, možda malo više)
  • Organski Đumbir u prahu
  • Organski Kari u prahu
  • so

Priprema

1

Bundevi oljuštiti koru i iseći je na sitne kocke.

2

Beli luk izgnječite na gnječilicu za luk ili ga sitno iseckajte i propržite na malo maslinovog ulja. Dodajte usitnjenu budnevu i dinstajte nekoliko minuta. Zatim dodajte pileći bujon, oko 2 decilitra, i svo preostalo povrće: šargarepu, krompir, celer, peršun, listove celera.

3

Začinite sa karijem i đumbirom i sve zajedno kuvajte dok povrće ne omekša.

4

Kada je povrće skuvano, štapnim mikserom ga obradite u finu kremastu masu, pa dodajte još oko litar bujona.

5

Vratite na vatru još nekoliko minuta da provri i posolite po ukusu. Možete dodati i kašičicu pavlake, i na kraju, pospite čorbu usitnjenim peršunom.

6

Da bi bila interesantna i deci,  pošto je čorba gusta, možete je, kada je servirate u tanjir, išarati, na primer nacrtati oblik bundeve, a tu šaru pravite sa malo pavlake i čačkalicom.

7

Uz tanjir ove čorbe dodajte i 150 gr organskog pilećeg filea i jedno parče integralnog hleba, i dobićete dijetalni ručak.

 

 

 

Glavni Meni