Zamrznuti hladno dimljeni filet losos pastrmke iz Eko uzgoja 1kg
- Brand: Eko Drina
2.290,00 RSD
In stock
Category: Proizvodi od mesa
Dimljeni filet losos pastrmke je proizvod koji se dobija odstranjivanjem iznutrice iz sveže losos pastrmke, rasecanjem i iskošćavanjem. Tako dobijeni proizvod se soli morskom solju i to 1,5% soli u odnosu na količinu sveže ribe, zatim se dimi u trajanju od 3-5 sati na temperaturi od 10-12 °C.
Pakuje u vakum kese, a zatim se zamrzava u šok komori na temperaturi od -18 do -25 °C u trajanju od minimum sat vremena. Za dobijanje hladnog dima koristi se suva bukova piljevina.
Kavezni ribnjak je udaljen od Bajine Bašte 15 km i nalazi se na Perućačkom jezeru uz granicu Nacionalnog parka Tara. Bazenski ribnjak se nalazi u Republici Srpskoj. Navedene lokacije obezbeđuju optimalne uslove za proizvodnju ekološki zdrave ribe.