NOVO! Brza dostava za 30-45 minuta na teritoriji Beograda.

Povratak na pravi kolosek: Kako početi zdravu ishranu posle praznika

Povratak na pravi kolosek - Kako početi zdravu ishranu posle praznika

Nakon što smo proveli prazničnu sezonu uživajući u obilnim obrocima, poslasticama i slavlju, često osetimo potrebu da se vratimo na zdraviju ishranu kako bismo ponovno uspostavili ravnotežu u našem organizmu. Praznici su vreme kada se hrana i slatkiši često nađu u centru pažnje, ali kako zima odmiče, tako raste i potreba za kvalitetnom i hranljivom ishranom. Upravo tu ulazi u igru moć organske hrane.

Organska hrana je više od obroka – to je način života koji nas povezuje sa prirodom i pruža nam bogat izbor hranljivih namirnica tokom cele godine, pa i tokom hladnih zimskih meseci. U ovom blogu istražićemo zašto je povratak zdravim navikama nakon praznika od suštinskog značaja za našu dobrobit i kako organska hrana može da nam pomogne u tome.

Osim što je puna vitamina, minerala i antioksidanata, organska hrana takođe ima moć da podstakne naš imunološki sistem i čuva naše telo od bolesti koje su česte tokom zimskih meseci. Njena prirodna i održiva proizvodnja takođe čini dobro kako našem telu, tako i našoj planeti.

U nastavku ovog bloga, podelićemo nekoliko korisnih saveta o tome kako se bezbolno možemo vratiti zdravoj ishrani i napraviti korak ka unapređenju boljeg fizičkog zdravlja. Sa pravilnim planiranjem, pravim izborima i postepenim pristupom, povratak na pravi kolosek neće biti samo izazov, već i zadovoljstvo koje će nam doneti dugoročne benefite.

Planiranje i priprema- ključ za uspešan povratak zdravim navikama

Planiranje i priprema- ključ za uspešan povratak zdravim navikama

Nakon nedelja bogatih obroka i slatkiša, često se osećamo preplavljeni i potrebno je da se vratimo na pravi kolosek. Planiranje i priprema su osnovni koraci koji će vam pomoći da postignete taj cilj. Hajde da ispratimo nekoliko ključnih koraka.

Prvi korak je da napravite plan ishrane. Razmotrite koji su vaši ciljevi, da li želite da izgubite kilograme, očistite organizam ili jednostavno vratite zdrave navike. Nakon što ste postavili ciljeve, sledi planiranje obroka. Napravite nedeljni meni koji uključuje raznovrsne namirnice. Ovo će vam pomoći da izbegnete impulsivne odluke i konzumiranje brze hrane.

Sledeći korak je lista za kupovinu. Na osnovu vašeg nedeljnog menija, napravite spisak namirnica koje će vam biti potrebne. Ovo će vam pomoći da kupite samo ono što vam je zaista potrebno i izbegnete kupovinu visokokaloričnih grickalica i nezdravih opcija. Obavezno pogledajte šta možete pronaći u našem online shop-u, a za kupovinu u vrednosti većoj od 5000 rsd, dostava je besplatna.

Postepen prelaz- neopterećen povratak na zdravu ishranu

Postepen prelaz- neopterećen povratak na zdravu ishranu

Radikalne promene u ishrani, kao što su stroge dijete ili potpuna eliminacija određenih namirnica, mogu biti kontraproduktivne i stvoriti dodatan stres za naš organizam. Umesto toga, preporučuje se neopterećeno vraćanje na zdrave navike.

Umesto da odmah pokušavate promeniti sve aspekte ishrane, razmislite o tome koji deo ishrane biste mogli prvo unaprediti. To može biti povećanje unosa voća i povrća ili smanjenje konzumacije gaziranih napitaka. Kada postignete te manje ciljeve, postavićete sebi osnovu za dalje promene.

S postepenim prijelazom, vraćanje na zdravu ishranu postaje manje stresno i više održivo. Nastavite dodavati zdrave navike i postepeno ćete se vratiti na pravi kolosek bez osećaja pritiska i preteranog stresa.

Pravilan izbor namirnica- Šta je važno da se nađe na tanjiru?

Pravilan izbor namirnica- Šta je važno da se nađe na tanjiru?

Kada se vratimo zdravoj ishrani nakon praznika, ključni faktor uspeha leži u pravilnom izboru namirnica koje će se naći na našem tanjiru. Ovo je vreme kada trebamo obratiti posebnu pažnju na unos hranljivih sastojaka i balansiranu ishranu.

Voće i povrće treba da budu glavni deo vaše ishrane. Bogati su vitaminima, mineralima i vlaknima, a istovremeno su niskokalorični. Pokušajte da raznovrsno birate voće i povrće kako biste osigurali unos različitih hranljivih sastojaka.

Kada je reč o proteinima, birajte nemasne izvore kao što su piletina, riba, mahunarke i nemasni mlečni proizvodi. Ovi proteini će vam pružiti energiju i podržati održavanje mišićne mase.

Integralne žitarice su takođe važne za ishranu nakon praznika. Umesto belog hleba i testenine, prebacite se na integralne verzije koje su bogate vlaknima i sporim ugljenim hidratima. To će vam pomoći da se osećate siti duže vreme i održite stabilan nivo šećera u krvi. Kod nas nabavite organsko ječmeno ili raženo brašno.

Kada pravilno birate namirnice koje unosite, omogućavate svom telu da dobije sve potrebne hranljive sastojke za optimalno funkcionisanje. Pravilna ishrana je ključna za vraćanje zdravih navika nakon praznika i postizanje vaših ciljeva vezanih za zdravlje i kondiciju.

Sve za vaš zdrav meni pronađite u Organicu

Sve za vaš zdrav meni pronađite u Organicu

U Organico prodavnicama i na vebu vas čekaju sve namirnice o kojima smo pisali u ovom blogu. Bilo da želite voće i povrće vrhunskog kvaliteta i organskog porekla, ili meso gajeno na etički i zdrav način, baš kao i orašaste plodove i mnogo šta drugo- sve to možete pronaći u našem asortimanu.

Ukoliko naručujete preko naše internet prodavnice a živite u Beogradu, dobra vest je da organske namirnice mogu biti na vašem kućnom pragu već za pola sata, odnosno najduže 45 minuta. Zato, napravite listu zdravih namirnica koje želite da uvedete u vaš postpraznični meni i naručite sve u Organico onlajn prodavnici.

Obavezno se prijavite i na naš bilten, jer ćete tu saznati sve novosti o proizvodima, akcijama i zdravom životu uopšte.

Glavni Meni