NOVO! Brza dostava za 30-45 minuta na teritoriji Beograda.

Organske smokve – Nekoliko razloga da ih kupite što pre

Da li ste ikada razmišljali o dodavanju organske smokve u svoju ishranu? Ako niste, vreme je da one što pre postanu deo vaše ishrane! Organske smokve su ne samo ukusne već i veoma korisne za vaše zdravlje. U ovom članku, istražićemo nekoliko razloga zašto treba da kupite organske smokve već danas.

Organska smokva je tipično mediteransko voće, bogatog ukusa i raskošnog sastava. Bogata je, između ostalog, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, vitaminom B6 i kalijumom. I sveže i sušene organske smokve su bogate pektinom, pa efikasno snižavaju holesterol i poboljšavaju varenje.

Smokve takođe sadrže triptofan koji pomaže da lakše zaspite i osećate se opuštenije. Uz smokve ćete imati i  dobru cirkulaciju, a kako ne sadrže masti one su i odličan izbor za sve one koji vode računa o zdravoj ishrani. U tom slučaju treba dati prednost svežim u odnosu na suve smokve, jer one sadrže više kalorija.

Važno je naglasiti da su smokve odlična hrana za mozak: sveže, a posebno sušene, sadrže obilje magnezijuma, koji je pravi melem za nervni sistem i izuzetno je koristan za uzimanje u stanju napetosti, anksioznosti, depresije i PMS-a, a poželjno je i za opuštanje mišića i dobar san.

Šta još treba da znate od organskim smokvama?

1. Bogate antioksidansima

Organske smokve su prava riznica antioksidanasa. Antioksidansi su jedinjenja koja pomažu neutralizaciju slobodnih radikala u telu, čime se smanjuje oštećenje ćelija i tkiva. Ovo je posebno važno jer se slobodni radikali povezuju sa starenjem i raznim bolestima, uključujući srčane bolesti, rak i dijabetes. Dakle, konzumiranje smokvi može pomoći u očuvanju vašeg zdravlja i usporiti proces starenja.

2. Pomažu varenje

Organske smokve su izvanredan izvor vlakana. Vlakna su ključna za zdravlje probavnog sistema, jer poboljšavaju peristaltiku creva i sprečavaju probleme kao što su konstipacija i nadutost. Osim toga, vlakna igraju ulogu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi, što je posebno važno za osobe koje su podložne dijabetesu. Dodavanjem smokvi u svoju ishranu možete očekivati bolju probavu i opšte zdravlje gastrointestinalnog trakta.

3. Izvor brojnih vitamina i minerala

Smokve su prava riznica hranljivih sastojaka. Vitamin A, koji se nalazi u ovim voćkama, je ključan za zdravlje očiju, kože i imunog sistema. Takođe, smokve su bogate vitaminima iz B-kompleksa, kao što su B1, B2, B3 i B6, koji su neophodni za razne metaboličke procese u telu. Što se tiče minerala, kalijum u smokvama pomaže u regulaciji krvnog pritiska, dok magnezijum i gvožđe igraju ulogu u održavanju energetskog nivoa i sprečavanju anemije.

4. Podstiču bolju cirkulaciju

Smokve mogu doprineti poboljšanju cirkulacije zahvaljujući svom sadržaju određenih jedinjenja. Ova jedinjenja mogu pomoći u širenju krvnih sudova, što rezultira boljim protokom krvi. To može biti posebno korisno za one koji imaju problema sa cirkulacijom ili se suočavaju sa hroničnim bolestima koje utiču na cirkulaciju. Poboljšana cirkulacija može doprineti boljem snabdevanju ćelija kiseonikom i hranljivim materijama, čime se poboljšava opšte zdravlje.

Zašto treba da kupite baš organske smokve?

Kupovinom organskih smokvi, birate prirodnu i zdravu opciju. Organske smokve uzgajaju se bez upotrebe pesticida i hemikalija, što znači da ne unosite nepotrebne toksine u svoje telo.

Ova održiva i ekološki prihvatljiva opcija takođe doprinosi očuvanju prirode i podržava poljoprivredne prakse koje su blagonaklone prema okolini. Kada birate organske smokve, birate hranu koja je dobra za vas i za planetu.

Uz sve ove prednosti, nema razloga da ne uključite organske smokve u svoju ishranu. Osim što su ukusne, one donose brojne zdravstvene koristi koje će vam pomoći da se osećate bolje i ostanete zdravi.

Sada kada znate zašto su organske smokve tako posebne, ne oklevajte da ih probate što pre. Vaše telo će vam biti zahvalno! Organicova brza dostava u Beogradu, znači da vaše organske smokve mogu stići do vas već za 30-45 minuta.

Glavni Meni