Salata s piletinom
Recept je za četiri osobe
Vreme pripreme je 30 minuta
Salata s piletinom nikada ne dosadi, a dodate li uz uobičajeno povrće avokado i breskvu, dobćete nešto sasvim novo na dnevnom jelovniku.
Sastojci
- 2 pileća filea (2×250 g)
- so
- 15g začina
- 2 supene kašike ulja
Za salatu
- 1 avokado
- 2 paradajza
- 1 krastavac
- 1 ljubičasti luk
- 1 breskva
- 50g listova mladog spanaća
- 1 kafena kašičica bosiljka
- 80 ml ekstra devičanskog maslinova ulja
- 4 supene kašike limunovg soka
- so
Priprema
1
Pileće filee prerežite da dobijete odreske, pospite začinom za piletinu, pa ih ostavite da se mariniraju oko 30 minuta.
2
Na zagrejanom nauljenom tiganju (ili grill tiganju) popecite meso do zlatne boje. Kad je pečeno, narežite ga na trakice.
3
Paradajz, avokado, krastavac i ljubičasti luk narežite.
U posudu stavite pripremljeno povrće, preko njega listove mladog spanaća, pa na ploške narezanu breskvu i piletinu, te bosiljak.
4
Za preliv, maslinovom ulju dodajte limunov sok i so, promešajte i prelijte preko salate.
Posluživanje
Sve lagano promešajte i poslužite.
Savet
Umesto piletine možete upotrijebiti i sir (tvrdi stari ili feta sir).