Punjena keleraba

Punjena keleraba

Sastojci:

  • 4 srednje kelerabe
  • 150 g mlevene junetine
  • 50 g pančete
  • 1 crni iuk
  • 2 čena belog luka
  • 1 veća šorgarepa
  • 50 g celera
  • 50 g parmezana
  • 200 ml mleka
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • peršunov list
  • 4 ljute papričice

 

Priprema:
U dubljoj šerpi kuvati vodu s kašičkom soli dok ne provri.Kelerabe oguliti, izdubiti im sredinu, pa ih kuvati na tihoj vatri u ključaloj vodi dok ne omekšaju (oko 7 minuta). Mleveno meso dinstati pet minuta na maslinovom ulju. Crni luk, pančetu, celer i šargarepu iseći na kockice, pa ih staviti u posudu s mesom, posoliti i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju.

Sos: pomešati brašno s mlekom tako da nema grudvica. Posoliti, pobiberiti i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne, a zatim dodati izrendani parmezan i mešati dok se ne istopi. Sjediniti sos i dinstano meso s povrćem, pa time puniti kelerabe. Na svaku staviti svež peršunov list i po jednu ljutu papričicu.

Ostali recepti:

X